- Jeleznik

Отиване към съдържанието

Главно меню:

На 20.02.2021 г. в СУ "Железник" Стара Загора се проведе национално състезание по финансова грамотност. Верните отговори и критериите за оценка на задача 7 може да видите ТУК. (5 клас; 6 клас; 7 клас.)
Протоколи с резултати от състезанието.

От 16 .09.2020  учебните часове започват от 8.00ч.
Входовете са както следва:
1 и 2 клас -от централен вход на малък корпус
3 и 4 клас-входа срещу стаята на учителите по ФВС и по стълбите нагоре
5 в; 6 б,г; 7а,б,в; 8а; 12а клас- централен вход
5 а,б; 6 а,в; 9а; 11 а  клас- входа от изток  /срещу детската градина/

т.е. учениците с класна стая в корпус В+Г влизат през централен вход, а учениците с класна стая в корпус Б влизат през източен вход.Престижно отличие!

Дори и по време на пандемия, учениците от СУ „Железник“ продължиха да работят по eTwinning проекти и да допринасят за популяризирането на училището ни  пред  цялата Европейска общност. През март 2020 получихме за втори път престижното звание eTwinning school. Честито!

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!
1. Считано от 16 март 2020 година (понеделник) СУ „Железник" преминава на дистанционно обучение в електронна среда до второ нареждане.
2. Ограничава се достъпът на външни лица до сградата на СУ „Железник“ - Стара Загора, като гражданите имат възможност да ползват електронните услуги, които предлага институцията.

Уважаеми родители,
Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.
Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.
Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.
Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.
Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.
За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:
 Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
 Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
 Подгответе налично електронно устройство и при възможност свързване с интернет;
 Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;
Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:  
 Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
 Насърчавайте детето да бъде активно.
 Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
 Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
 Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
 Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.ВАЖНО!!!
Във връзка с решение на Педагогическия съвет на СУ "Железник" (Протокол №7 / 06.03.2019 г.), в присъствието на членовете на Обществения съвет и Училищното настоятелство, от 17.09.2019 г. се въвежда ученическа униформа в СУ "Железник".
УНИФОРМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Актуална информация за срокове, цени и информация за магазина може да намерите ТУК.


За новини и актуална информация посетете
блога на училището

https://zheleznik.blogspot.com/

или страницата ни във FACEBOOK
През април 2018-та година СУ "Железник" бе удостоено с новия престижен Знак за качество eTwinning училище, заслужен резултат от работата по eTwinning проекти.
Филм посветен на 25-годишната история на училището може да видите на следния адрес:
https://www.vbox7.com/play:852c114bb6

Електонен вестник "25 искрици", издаден по повод 25-годишния юбилей на училището,
може да намерите на следния адрес:
https://issuu.com/jijipop/docs/vestnik_sou_jeleznim


Писмо на Министъра на МОН относно събиране на средства в училище

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню